دیباپارت » پمپ صنعتی
شما عزیزان جهت خرید پمپ صنعتی با بهترین کیفیت و قیمت می توانید با کارشناسان مجرب مجموعه دیباپارت با شماره های 02188454685 و 09031686965 تماس گرفته و از مشاوره های تخصصی این حوزه برخوردار شوید.
پمپ آب جهت جابجایی و یا انتقال مایعات مورد استفاده قرار می گیرد که افزایش فشار در آن باعث همین جابجایی مایعات به ارتفاعات پایین تر یا بالاتر می گردد. پمپ ها انواع و کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف دارند که از منابع انرژی مختلفی هم نیز استفاده می کنند. پمپ در واقع یک وسیله مکانیکی است که برای جابجایی و انتقال انواع مایعات که با افزایش فشار، باعث جابجایی مایعات به ارتفاع بالاتر مورد استفاده قرار می گیرد. پمپ ها انواع مختلفی دارند که هر کدام با کارکرد خود مورد استفاده قرار می گیرند. از پمپ های سانتریفیوژی برای چرخاندن مواد با سرعت بالا استفاده میگردد.
به عبارت دیگر پمپ وسیله ای است که برای جا به جا کردن مایع از منابع زمینی به سطح فوقانی یا از یک مکان به مکان دیگر استفاده می شود. پمپ ها توسط مکانیزمی که چرخشی و رفت و برگشتی است عمل می نمایند و در حین انجام کار مکانیکی -که حرکت سیال از یک مکان به مکان دیگر است- انرژی مصرف می کنند. ین انرژی می تواند توسط بسیاری از منابع انرژی که شامل عملیات دستی، برق، موتور، نیروی باد و بسیاری دیگر از موارد تامین شود.
با انواع بلبرینگ و برندهای معتبر آن آشنا شوید.
به لحاظ طراحی این نوع پمپ بسیار ساده و وابسته به اجزای مکانیکی آن می باشد. زمانی که یک سیال به صورت رقیق وارد این پمپ می گردد، پره های موجود در پمپ ابا مکش ایجاد شده شروع به چرخیدن می کند. این چرخش نهایتا منجر به حرکت مایع داخل پمپ می گردد. این عملیات به همراه نیروی گریز از مرکز و فشاری که تولید شده، مایع را به خارج از پمپ به جریان می اندازد. محل خارج شدن مایع از این پمپ نیز، چشمی موجود روی پروانه است.
اگر به این نیاز داشتید که شدت فشار ایجاد شده توسط پمپ باید بیشتر باشد اصلا نگران نباشید سعی کنید از روش های چون تغییر در سرعت پروانه، استفاده از پروانه ای قوی تر یا استفاده از تعداد بیشتری از پروانه ها استفاده نمایید. پمپ سانتریفیوژ یکی از پرکاربرد ترین پمپ ها در هر صنعتی محسوب می شوند. اما فقط جهت پمپاژ سیالاتی با ویسکوزیته پایین مانند آب یا روغن خالص مناسب هستند.
این نوع پمپ در صنایع مختلفی کاربرد دارد که به عنوان یک وسیلهای مکانیکی مهم برای انتقال مایعات مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول با افزایش فشار جریان ، امکان جابجایی مایعات را به ارتفاعی بالاتر یا حتی پایین دست در مخزن را ایجاد می کند. در پمپ ها معمولا تغییرات انرژی سیال به صورت تغییر فشار سیال به نظر می رسد. همانطور که اشاره شد کاربرد اصلی پمپها انتقال سیال به یک ارتفاع معین و یا جا به جایی آن در یک سیستم لوله کشی و یا هیدرولیک است. به بیان ساده تر پمپ ها سیالات را از نقطه ای به نطقه ی دیگر جا به جا می کنند. از خصوصیات اصلی این پمپ حرکت رفت و برگشت به جلو و عقب و یا بالا و پایین آن می باشد. این گونه پمپ ها بر خلاف پمپ های گریزازمرکز و دورانی که شامل پروانه هستند دارای یک پیستون است. حرکت رفت و برگشتی توسط یک شاتون به حرکت دورانی تبدیل می گردد. این پمپ دارای سه قطعه متحرک: پیستون (Piston)، سوپاپ ورودی (In put Valve)و سوپاپ خروجی (Out put Valve) است.
یکی دیگر از محصولات بسیار مهم در صنعت که تهیه آن برای هر کارخانه ای میتواند حایز اهمیت باشد پمپ دنده ای است. این نوع پمپ یکی از پمپ های جا به جایی مثبت است که که با استفاده از چرخش چرخ دنده هایش کار جا به جایی سیال را انجام می دهد. به لحاظ سرعت جا به جایی این نوع پمپ از سرعت بالایی برخودار می باشد در نتیجه امکان پمپاژ سیالات با ویسکوزیته کم، متوسط و زیاد را دارد.
تأمین دیباپارت نمایندگی بلبرینگ در تهران
این نوع پمپ از نوع جا به جایی مثبت بوده است به لحاظ میکانیزم کاری این نوع پمپ میکانیزمی پنوماتیک دارد. در واقع پمپ ها به روش میکانیکی مایعات را جا به جا می کند. در پمپها تغییرات انرژی سیال همواره به صورت تغییر فشار سیال قابل رویت هستند. در واقع پمپها برای انتقال سیال به یک ارتفاع معین یا جابجایی آن در یک سیستم لولهکشی یا هیدرولیک برای انجام کار مانند بالابرهای هیدرولیکی مورد استفاده هستند. به عبارت کلی تر، پمپ دستگاهی است که سیالات غیرقابل تراکم را از یک نقطه به نقطهای دیگر جابجا میکند.
مونو پمپ بخشی از سری پمپ های انتقال گاز فشرده خشک است. این پمپ ها، پمپ های جابجایی مثبت محسیوب می شوند که از یک یا چند پیچ برای حرکت سیال یا آب در طول شفت پیچ استفاده می کنند. این پیچ ها به هم متصل می شوند تا مایع را تحت فشار قرار داده و به داخل سیستم منتقل نمایند. این پیچ ها یکدیگر را درگیر می کنند و متقابلا در حفره سیلندر قرار می گیرند. آن ها اغلب در کاربردهای خلا صنعتی، اغلب در ترکیب با دمنده های روت، و به عنوان پمپ های زبر بدون روغن در خلا بالا و سیستم های خلا فوق العاده بالا استفاده می شوند.
یک دوزینگ پمپ یا مترینگ پمپ ، که یک پمپ جابجایی مثبت می باشد، برای تزریق یک ماده شیمیایی یا یک ماده دیگر به جریان آب، گاز یا بخار طراحی شده است. پمپ های دوشاخه که معمولا کوچک هستند، سرعت جریان بسیار دقیقی را برای کنترل حداکثری فراهم می کنند. آن ها بخش مرکزی یک سیستم دوزینگ یکپارچه می باشند که برای پراکندگی خودکار مواد شیمیایی طراحی شده اند. این تعریف برای طیف گسترده ای از کاربردها و صنایع، از تصفیه فاضلاب گرفته تا پردازش مواد غذایی کاربرد دارد.
پمپ دورانی یا روتاری یک پمپ همه کاره است که از یک مکانیزم داخلی برای هل دادن سیال از یک نقطه به نقطه دیگر استفاده می کند. دو دسته اصلی از پمپ های دورانی وجود دارد: یک روتور و چند روتور. انواع مختلفی از پمپ های دورانی وجود دارند که توسط عنصر پمپاژ داخلی آن ها در این دو دسته اصلی طبقه بندی می شوند.
با انواع فلومتر و کاربرد آن ها آشنا شوید.
پمپ ها به عنوان یکی از ابزار حیاتی دامنه مصرفی گسترده ای در صنایع کوچک و بزرگ از جمله صنایع نفت و پتروشیمی گرفته تا مصارف خانگی را شامل میشوند. با توجه به نقش حیاتی و نیاز دائمی به خدمات پمپ ها یکی از مهم ترین اقدامات نحوه نگهداری صحیح و داشتن برنامه ای منظم برای بررسی کیفیت عملکرد و عیب یابی آن ها است. وجود ایراد در پمپ یا یکی از قطعات آن روی کل فرایند تولید اثر میگذارد بنابراین عیب یابی به موقع میتواند از بروز خسارات مالی جبران ناپذیر جلوگیری کنید. در ادامه به بررسی رایج ترین علل خرابی در پمپ ها میپردازیم:
لرزش، صدا و گرمای غیرعادی در حین کار همگی از نشانه های خرابی بلبرینگ هاست. این نشانه ها به سادگی قابل مشاهده میباشند و در اکثر موارد با روانکاری قابل پیشگیری میباشند. در ارتباط با روانکاری مهم ترین نکته استفاده از روغن یا گریس متناسب با روان کننده قبلی و روانکاری به میزان لازم است.
خرابی پروانه از رایج ترین علل خرای پمپ های صنعتی است که پدیده ی کاویتاسیون آن را تسریع کرده و در مواردی باعث شکسته شدن ناگهانی حین کار میشود. خرابی پروانه به دلیل خوردگی و سایش ناشی از سیال پمپ شومده صورت میگیرد که برای جلوگیری از آن توصیه میشود در فواصل زمانی مرتبی پروانه موتور مورد بررسی قرار گیرد.
خشک شدن آب بند و به دنبال آن ترک خوردن و نشتی آن ناشی از روغن کاری غیراصولی و ناکافی ایجاد میشود. ایجاد یک مانع سیال محافظ در آب بند و بررسی کامل برای اطمینان از مهرو موم کامل و عدم نفوذ سیال از اقداماتی از که از آسیب های ناشی از نشت جلوگیری میکند.
روانکاری یکی از اصلی ترین فاکتورهای نگهداری پمپ است. روانکاری علاوه بر حفظ آب بندی، تضمین کننده عملکرد سالم پمپ میباشد. در نظر گرفتن عواملی چون ترکیب روان کننده، داشتن برنامه ای استاندارد برای روانکاری با توجه به نوع پمپ، ویسکوزیته، استفاده از روان کننده متناسب با روان کننده قبلی و… موجب روانکاری هرچه بهتر پمپ صنعتی میشود.
داشتن یک برنامه ریزی منظم برای تمیز کردن پمپ یکی از راه های حفظ کیفیت عملکرد پمپ ها میباشد. آلودگی پمپ ها اجتناب ناپذیر است و اصلی ترین دلیل آن سایش موادی است که به طور مدام در جریان است. تجمع آلودگی که اغلب در ورودی و خروجی پمپ ایجاد میشود موجب خراب شدن پمپ میشود.
شیوه صحیح نگهداری و سروس پمپ ها از مهم ترین عواملی است که از خرابی جلوگیری و باعث افزایش طول عمر پمپ و حفظ عملکرد خوب ان میشود. بهره مندی از دستور العمل های نگهداری و سرویس استاندارد SOP میتواند کارکنان را در این راه یاری کند و از خطاهای فنی اپراتور و همچنین سرویس به شیوه ی غلط جلوگیری نماید. در صورت بروز خرابی در پمپ آن را بررسی کرده و در صورتی که علت ایجاد خطاهای انسانی باشد توصیه میشود SOP خود را بررسی کردخ و در صورت نیاز نغییراتی در آن اعمال کنید.
کاویتاسیون یکی از پدیده های مضر در انواع پمپ میباشد که بهتر است از بروز آن پیشگیری کرد. یکی از علائم بروز پدیده کاویتاسیون در پمپ ها ایجاد صدای ناهنجار در پمپ هاست به طوری که گمان میرود که پمپ به جای جابه جایی سیال در حال جا به جایی خرده شیشه است. در ادامه به بررسی پدیده کاویتاسیون و علل ایجاد آن، و راه های جلوگیری از کاویتاسیون میپردازیم.
پدیده کاویتاسیون زمانی ایجاد میشود که فشار مطلق در ورودی پمپ مساوی و یا کمتر از فشار بخار مایع شود در چنین شرایطی مایع تغییر حالت داده، بخار میشود و همراه با جریان سیال از پروانه ی پمپ عبور کرده و در اثر فشار بالا و چرخش پروانه ی پمپ منفجر میشود. انفجار این حباب ها باعث ایجاد امواج شدشد در دراخل پمپ و موجب بروز خرابی در پروانه و یا محفظه پمپ میشود. به همین جهت پدیده کاویتاسیون میتواند برای پمپ ها خطرناک باشد. از آن جایی که تعمیر خرابی های ناشی از کاویتاسیون بسیار پر هزینه میباشد بهتر است با بررسی منظم دستگاه تا حد امکان از بروز این پدیده جلوگیری شود.
همانطور که پیش تر گفته شد کاویتاسیون بر پروانه، محفظه و به طور کلی بر عملکرد پمپ تاثیر میگذارد. بخشی از خرابی های ناشی از پدیده کاویتاسیون به شرح زیر است:
ایجاد پدیده کاویتاسیون در پمپ میتواند دلایل متفواتی داشته باشد اما همگی این عوامل در نهایت منجر به تشکیل حباب، انفجار آن و آسیب به پمپ میشود از متداول ترین علل ایجاد کاویتاسیون میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
راه های جلوگیری از ایجاد پدیده کاویتاسیون
برای جلوگیری از کاویتاسیون و خسارات ناشی از آن بهتر است نسبت به راهکارهای جلوگیری از آن آگاه باشید تا از بروز خسارات احتمالی جلوگیری کنید.
با انواع فلنج صنعتی و کاربرد آن ها آشنا شوید.
پمپ یکی از ابزار مکانیکی پرکاربرد در صنعت است که جهت جا به جایی سیالات به ارتفاعات بالاتر یا پایین تر مورد استفاده قرار میگیرد.
پمپ های صعنتی از لحاظ عملکرد به سه دسته تقسیم میشوند:
دو معیاری که برای انتخاب پمپ صنعتی مورد بررسی قرار میگیرد، هد و دبی پمپ میباشد. پس از مشخص کردن کاربرد پمپ با مراجعه به جدول پمپ ها، هد و بی پمپ مورد نظر را بررسی کرده و پمپی که بهترین عملکرد را دارد انتخاب نمایید.
کاویتاسیون یا حفره زایی پدیده ای که موجب خوردگی، ارتعاش و ایجاد صدا در پمپ میشود. کاویتاسیون که در اثر تغییر فشار و دمای سیال ایجاد میشود میتواند موجب تشکیل و فروریزش حباب شود که در نیجه فشار منفی بالایی را به پروانه وارد میکند
آخرین مقالات دیباپارت
کارشناسان فنی دیباپارت پاسخگوی تمامی سوالات شما عزیزان هستند. در صورت نیاز تماس گرفته و از مشاوره تخصصی مجموعه بهره مند شوید.
شرکت دیباپارت یکی از معتبر ترین شرکت ها در زمینه واردات و تامین کننده قطعات ضروری انواع ماشین آلات و تجهیزات صنعتی در ایران میباشد که توانسته است رضایت مشتریان ایرانی و خارجی خود را بدست آورد. همچنین شرکت دیبا پارت دارای شعب مختلف در ایران و اروپا و کشور هایی چون امارات میباشد که آماده همکاری با شما عزیزان در صنف مورد نظر است.
تهران، خ بهشتی، خ سهند، برج فراز، طبقه 2 واحد جنوبی
اتریش، وین، خیابان Tiefer graben 9/14
امارات متحده عربی، دبی، خیابان المصلی، کد پستی 10605
طراحی و توسعه سایت توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پِرلا
کلیه حقوق این سایت متعلق به تأمین دیباپارت است و هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد.