دیباپارت » گریس صنعتی
شما عزیزان جهت کسب اطلاعات از گریس صنعتی با بهترین کیفیت و قیمت با شماره تماس های 02188454685 و 09031686965 تماس گرفته و از مشاوره های تخصصی این حوزه برخوردار شوید.
گریس به ماده ای جامد یا نیمه جامد می گویند که در روانکاری ماشین آلات صنعتی در صنعت های مختلف و حتی مصارف خانگی از آن استفاده می شود. قدمت گریس بسیار طولانی است و به زمان های قدیم مصر باستان بر می گردد. سه جزء اصلی گریس روانکار را به وجود می آورد که این اجزا عبارتند از مواد افزودنی، روغن پایه و روغن غلیظ یا سفت کننده.
بیشتر اجزای اصلی گریس از ماده روغن پایه و مواد افزودنی است که معمولا از غلیظ کننده یا سفت کننده به عنوان یک اسفنج استفاده می کنند که همین اسفنج باعث این می شود که ماده روانکار را بتواند در خود نگهداری کند. در واقع بهتر است اینگونه بگوییم که گریس ها از روانگری بالایی برخوردار هستند که به آن ها روغن صنعتی هم نیز گفته می شود.
گریس ها در موارد مختلفی همچون بلبرینگ، ماشین آلات، چرخ دنده و غیره مورد استفاده قرار میگرد. از اصلی ترین کاربرد های آن میتوان به کاهش اصطکاک، آب بندی و محافظت در برابر خوردگی اشاره کرد. بلبرینگ یا یاتاقان یکی از پرکاربرد ترین ابزار در صنایع مختلف میباشد که با توجه به کاربرد بالا نیاز به رسیدگی و مراقبت بیشتری نیز دارد.
در این مقاله به اهمیت گریس و روانکاری و تمام نکاتی مهمی که در این زمینه نیاز است بدانید میپردازیم، اگر شما هم با ماشین آلات و ابزار صنعتی سر و کار دارید این نکات شما را حفظ و ارتقاع کیفیت عملکرد ابزار شما یاری میرساند، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
یکی از سوالات متداولی که در ابتدا برای خیلی از افراد پیش می اید این است: ” گریس یا روغن؟ “
پاسخ به این سوال حتما گریس است. جهت روانکاری توصیه میشود گریس را جایگزین روغن کنید چرا که گریس به دلیل ویژگی های منحصر به فردی از قبیل سفتی و غلیظ بودن، در نقطه روانکاری شده باقی می ماند. از دیگر ویژگی ها گریس میتوان به محافظت در برابر خوردگی و تحمل وزن های بالا اشاره کرد. در کنار این مزایا در مقایسه با روغن گریس باگ هایی هم دارد که بهتر است به ان ها نیز اشاره کنیم: عدم توانایی هدایت گرما؛ این مورد در موتورهایی که نیاز به خنک شدن دارند مسئله قابل توجهی است و دشوار بودن جدا کردن آب از گریس همچنین نمیتوان جهت افزایش خلوص گریس را فیلتر کرد به طور میتوان گفت فرق اصلي گريسها با روغنها در مادهي سفت کننده آنها است. گریس ها انواع مختلفی دارند که کیفیت آن ها بر اساس نوع و مقدار مادهي سفت کننده، مواد افزودني و مشخصات روغن پايه و همچنين فرآيند توليد آن تعیین میشود.
با انواع پرشر سوئیچ و نحوه کارکرد آن ها آشنا شوید.
گریس ها انواع متفاوتی دارند که با توجه به کاربرد آن ها برای موارد متفاوت مورد استفاده قرار میگیرند. پیش از انتخاب قطعه مورد نظر برای روانکاری بهتر است عواملی چون مواد شیمیایی، گرد و خاک، بار، دما و سرعت چرخش را مورد بررسی قرار دهید. هنگام انتخاب یک گریس برای یک کاربرد خاص باید دید که در بین گریس های موجود کدام گریس بیشترین همخوانی را با نیازمندی های کاربرد مورد نظر دارد همچنین در نظر گرفتن همخوانی گریس جدید با گریسی که قبلا در دستگاه مورد استفاده قرار گرفته است بسیار حائز اهمیت میباشد برای مثال در ترکیبات تشکیل دهنده هر دو گریس از یک نوع روان کننده استفاده شده باشد.
گریس های حاوی روغن پایه با ویسکوزیته پایین کارکرد بهتری در دماهای پایین دارند، در حالی که گریس های حاوی روغن پایه با ویسکوزیته زیاد در بار و دمای بالاتر مورد استفاده قرار میگیرد به همین دلیل گرانروی روغن پایه و و نوع روغن روانکاری نیز بسیار مهم میباشد. از دیگر مواردی که بهتر است مورد توجه قرار بگبرد سرعت و دور میباشد. در مواردی که سرعت کم است روغن پایه دارای ویسکوزیته بالا و در مواردی که سرعت بالاست روغن پایه دارای ویسکوزیته کم مورد استفاده قرار میگیرد.
با انواع بلبرینگ و برندهای معتبر آن آشنا شوید.
گریس ها بر اساس پایه صابونی (ماده قوام دهنده) بسیار متنوع هستند و بر اساس مواد تشکیل دهنده کاربرد های مختلفی دارد. به طور کلی سه دسته اصلی و پر مصرف آنها موارد زیر را شامل میشوند:
نوع صابونی که در تهیه گریس ها استفاده میشود به طور مستقیم میتواند روی پایداری حرارتی و پایدار در برابر آب تاثیر بگذارد.
گریس پایه لیتیم > گریس پایه سدیم > گریس پایه کلسیم
گریس با پایه کلیسم > گریس با پایه لیتیم > گریس با پایه سدیم
به طور کلی ترکیب تشکیل دهنده ی گریس شامل سه مورد مهم؛ روغن، غلیظ کننده و مواد افزودنی میشود. هر کدام از این مواد به عنوان ماده تشکیل دهنده ی گریس نقش کلید در تعیین عملکرد این ماده دارند. در ادامه به تفصیل به بررسی هر کدام از موارد مذکور میپردازیم.
اصلی ترین ماده تشکیل دهنده گریس روغن پایه است 80 تا 90 درصد آن را شامل میشود. این روغن اصلی ترین عامل بر تعیین عملکرد گریس میباشد. روغن هی پایه در دو دسته اصلی معدنی و سنتزی قرار دارند میگیرند؛ در این بین روغن های سنتزی به خاطر داشتن ویژگی هایی چون دامنه دمایی گسترده تر، مقاومت شیمیایی بیشتر و یا خصوصیات الکتریکی نسبت به روغن های معدنی برتری دارند.
غلیظ کننده از دیگر مواد تشکیل دهنده ی گریس است که موجب نگهداری از روغن میشود. غلیظ کننده باعث بروز ویژگی هایی چون پایداری، مقاومت در برابر آب، نقطه ذوب، و قابلیت آب بندی در گریس میشود. که نقش تعیین کننده ای در ترکیبات گریس دارد. به عنوان مثال مقاوت گریس نسوز لیتیوم به علت استفاده از هیدروکسید لیتیوم به عنوان غلیظ کننده در ترکیبات این ماده است.
از دیگر موارد مهم در ترکیبات گریس میتوان به مواد افزودنی اشاره کرد. ماده افزودنی است که عملکرد گریس را بهبود بخشیده و کاربرد آن را تعیین میکند. به طور خلاصه استفاده از این مواد در تهیه گریس باعث افزایش مقاومت گریس در برابر اکسیداسیون،
کاهش اصطکاک، جلوگیری از حرکت نکردن قطعه و محافظت در برابر خوردگی میشود.
مواد افزودنی خاصیت دهنده به انواع گریس:
گریس ها قابلیت ترکیب شدن با یکدیگر را دارند اما پیش از اینکه اقدام به ترکیب ان ها مطمئن شوید در صورت ترکیب شدن موجب سفت شدن گریس نشود و در بعضی از موارد موجب بیش از اندازه روان شدن گریس میشود که در هر دو صورت خسارات جبران ناپذیری ایجاد میشود. توصیه میشود هنگام خرید گریس اطلاعات مربوط به آزمایش گریس ها را دریافت کنید تا بعد ها به مشکل برنخورید.
گریس های complex که پرکاربرد ترین ان ها برپایه لیتیوم است از از ترکیب صابون فلزی معمولی با یک ماده کمپلکس ساخته می شوند. این مواد از طریق ترکیب صابون لیتیوم معمولی و یک اسید آلی با وزن مولکولی کم به عنوان عامل عامل ساخت کمپلکس ساخته میشوند.
غلیظ کننده های غیر صابونی در کاربرد های خاص مانند محیط های با درجه حرارت بالا نیز محبوبیت بیشتری پیدا می کنند. بنتونیت و سیلیکا آئروژل به عنوان دو غلیظ کننده که در دمای بالا ذوب نمیشوند شناخته میشوند. از ترکیب گریس صابونی مثل گریس لیتیوم با گریس غیر صابونی مثل بنتون خودداری کنید.
نکات مهمی که درباره ی مصرف گریس لازم است بدانید:
نکته مهم و قابل ذکری که پیش از روانکاری بهتر است بدانید عدم استفاده ی بیش از حد از گریس است ممکن است خساراتی به بار آورد در ادامه لیستی تهیه کرده ایم درباره ی نکات مربوط روانکاری:
آخرین مقالات دیباپارت
شرکت دیباپارت یکی از معتبر ترین شرکت ها در زمینه واردات و تامین کننده قطعات ضروری انواع ماشین آلات و تجهیزات صنعتی در ایران میباشد که توانسته است رضایت مشتریان ایرانی و خارجی خود را بدست آورد. همچنین شرکت دیبا پارت دارای شعب مختلف در ایران و اروپا و کشور هایی چون امارات میباشد که آماده همکاری با شما عزیزان در صنف مورد نظر است.
تهران، خ بهشتی، خ سهند، برج فراز، طبقه 2 واحد جنوبی
اتریش، وین، خیابان Tiefer graben 9/14
امارات متحده عربی، دبی، خیابان المصلی، کد پستی 10605
طراحی و توسعه سایت توسط آژانس دیجیتال مارکتینگ پِرلا
کلیه حقوق این سایت متعلق به تأمین دیباپارت است و هرگونه کپی برداری پیگرد قانونی دارد.