پرشر سوئیچ

فهرست مطالب

شما عزیزان جهت خرید پرشر سوئیچ با بهترین کیفیت و قیمت می توانید با کارشناسان مجرب مجموعه دیباپارت تماس گرفته و از مشاوره های تخصصی این حوزه برخوردار شوید.

پرشر سوئیچ چیست؟

پرشر سوئیچ به عنوان یکی از ابزارهای مهم در تجهیزات صنعتی مورد استفاده است این تجهیز در سیستم‌های پیچیده و چند بخشی مورد استفاده است  که می‌تواند نقش مهمی در برقراری ایمنی و کنترل اوضاع را داشته باشد. در کنار دیگر تجهیزات ابزار دقیق این محصول نقش مهمی را برای جلوگیری از صدمات جانی و مالی به همراه می آورد. از این نوع محصول انواع مختلفی بسته به محل استفاده تولید شده است که در ادامه نوشته به انواع آن اشاره خواهیم کرد. بنابراین هر صنعتی میتواند با توجه به نیاز خود یکی از گزینه‌های مختلف آنها را انتخاب نماید.  به لحاظ کارکرد و اهمیت از  پرشر سوئیچ ‌ها در کنترل فرآیند و سیستم‌های پیچیده مانند پالایشگاه‌ها بسیار مهم استفاده می کنند.  

انواع پرشر سوئیچ

با انواع بلبرینگ و برندهای معتبر آن آشنا شوید.

ساختمان اصلی دستگاه پرشر سویچ بخار

  1. پوسته
  2. فنر
  3. شفت
  4. کنتاکت های برق
  5. سیست آکاردئونی
  6. پایه های شفت
  7. لوله خارجی

روش کار  پرشر سوئیچ بخار

شیوه کار این دستگاه به این شکل که  فشار بخار به قسمت زیر دیافراگم سیستم شوئیچ فشار وارد می شود. کنتاکت های برق که یکی ثابت و دیگری متحرک است، با وارد شدن فشار به زیر سیستم آکاردئونی، به نسبت فشار، آکاردئون باز شده و به فنر روی شفت فشار وارد میکند که این امر باعث جدا شدن کنتاکت متحرک از کنتاکت باز می شود. بعد از این حالت برق مشعل را قطع کرده و در نتیجه مشعل خاموش می شود و تا زمانی که فشار داخل دیگ به حداقل مورد نیاز نرسیده باشد مشعل روشن نمی شود. المان اول تنظیم پرشر سوئیچ در کارواش بخار نسبت به ظرفیت کارواش بخار دیگ بخار تنظیم می شود و المان دوم متناسب با نیاز مشتری مقدار فشار نتظیم میگردد.

پرشر سوئیچ بردونی

پرشر سویچ در واقع به تنظیم و زمان بندی یک دستگاه جهت خاموش و روشن شدن یک دستگاه اشاره دارد. حتما تا کنون شاهد بوده اید که چطور یک دستگاه در منزل یا محل کار و یا حتی در اتوموبیل ما به سادگی سیکل از حرکت سیال را تنظیم و زمانبندی و یا اندازه گیری می کند. اما در هر لحظه که این دستگاه ها به طور اتوماتیک خاموش و روشن می گردد در این حالت میتوان گفت که این دستگاه دستور عمل را از یک پرشر سوئیچ گرفته است. در واقع این پرشر سوئیچ ها هستند که یک بازۀ امن و مطمئن از عملکرد این دستگاه ها را برای ما فراهم می کنند. نبود این دستگاه خسارت زیادی برای ما به همراه خواهد داشت و در واقع وجودش جبران خسارت است در بیشتر موارد زمانی که یک پرشر سوئیچ از کار می افتد تنها هزینه ای که برای ما به بار می آورد خرید یک پرشر سوئیچ دیگر می باشد. در حالی که اگر این دستگاه نبود، ما متحمل خسارات بسیار بزرگتری می شدیم به گونه ای که مجبور می شدیم به تعویض یا تعمیر کل دستگاه پردازیم.

برای خرید پرشر سوئیچ بردونی در وحلۀ اول باید در نظر داشته باشید که سیستم شما چه نوع پرشر سوئچی را نیاز دارد  و عملکرد پرشر سوئیچ را در محیط یا سیستمی که طراحی می نماید باید مد نظر قرار دهید. استفاده از پرشر سوئچ زمانی کاربردی است که شما با جریان فشار رو به رو هستید.

نحوه عملکرد پرشر سوئیچ بردونی

در این نوع پرشر سوئیچ معمولا مکانیسم انتقال فشار از سیال به سوئیچ با استفاده از یک تیوپ فلزی به نام بردون صورت می گیرد. بردون یک لولۀ فلزی حلالی شکل یا به صورت علامت سوالی است که دارای یک آراک است. در این پروسه با افزایش فشار این آراک تغییر شکل داده و به صورت تقریبا صاف در می آید و نوک آن جا به جا می گردد  این اتفاق تا جایی ادامه پیدا می کند که به حد تنظیم شده برسد در این هنگام با فشار آوردن به سوئیچ آن را وصل و هنگام جدا شدن از سوئیچ آن را قطع خواهد کرد.

با انواع پمپ صنعتی و برندهای معتبر آن آشنا شوید.

پرشر سوئیچ پنوماتیک

پرشر سوئیچ پنوماتیک جهت تنظیم فشار مخازن یا اینکه برای جلوگیری از افزایش فشار در محیط‌های تحت‌فشار کاربرد زیادی دارد این دستگاه در مسیر ورودی فشار کنتاکت الکتریکی را فعال می‌کند در این فرایند کنتاکت به صورت یک سیگنال به محل مورد نظر فرمان ارسال می‌کند که فشار به میزانی رسیده است که باید کنترل شود.  در واقع این دستگاه مانند سایر تجهیزات ابزار دقیق به صورت آلارم عمل می‌کند و با فرمان خود عمل خاموش و روشن شدن را در مرحله فشار بالا بر عهده می‌گیرد. عملکرد این دستگاه کاملاً خودکار است و به‌راحتی تغییر فشار را تشخیص می‌دهد.

مهم‌ترین مزیتی که پرشر سوئیچ پنوماتیک دارد از کار انداختن سیستم به صورت خودکار با تشخیص تغییرات فشار است؛ به گونه ای که این امر باعث می‌شود تا از خسارات جبران‌ناپذیر مانند انفجار یا خرابی دستگاه جلوگیری شود.

نکات مهم خرید پرشر سوئیچ پنوماتیک

  • رنج فشار کاری و نقطه تنظیم دستگاه
  • بیشترین فشار قابل‌تحمل کنترلر فشار
  • توجه به قابلیت استفاده در محیط‌های انفجاری و IP پرشر سوئچ
  • چگونگی نحوه اتصال و کانکشن کنترلر فشار در سیستم
  • دقت و تکرارپذیری کنترلر فشار
  • سایز کانکشن

کاربرد مختلف پرشر سوئیچ در صنایع

این سیستم برای صنایع مختلفی کاربرد دارد منتهی باید در نظر داشت که محل استفاده این دستگاه دققیا کجاست چرا که هر پرشر سوئیچی برای یک نوع دستگاه ساخته شده است. از جمله شرایط و صنایعی که در آن پرشر سوئیچ پنوماتیک می‌تواند کارساز باشد موارد زیر است:

  • نظارت بر سطح فشار اکسیژن در تجهیزات پزشکی بیمارستان‌ها
  • نظارت بر ماشین‌آلات نمونه‌برداری  مانند دستگاه پی سی آر
  • نشانگر فیلترهای مسدود شده بر روی آشپزخانه
  • استفاده در دستگاه‌ها و تجهیزات قهوه
  • استفاده در تجهیزات و سیستم‌های تصفیه در آکواریوم
  • استفاده داخل دستگاه تنفس و تجهیزات بیمارستان‌ها
  • ماشین‌آلات گرد و غبار کشاورزی
  • استفاده در صنایع آب و کشاورزی

پرشر سوئیچ پیستونی

پرشر سوئیچ پیستونی  از جمله تجهیزاتی است که برای محافظت از قسمت های مختلف یک چرخه مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه این وظیفه قطع یا وصل دستگاه را در زمیانی که فشار به یک میزان مشخص برسد را بر عهده دارد تا از اسیب رسیدن به دستگاه ها و تجهیزات خصوصا کمپرسور جلوگیری نماید. در این نوع از پرشر سوئیچ، از یک پیستون که توسط اورینگ آب‌بندی شده استفاده میگردد. که با وارد شدن فشار به یک فنر، زبانه سوئیچ حرکت مینماید.  پرشر سوئیچ تا فشار 80 مگاپاسکال را میتواند تحمل کند. خطای پرشر سوئیچ‌های پیستونی در حدود 2 درصد میباشد و طول عمری تا 2.5 میلیون چرخه را دارا هستند. پرشرسوئیچ  (سوئیچ فشار) شکلی از سوئیچ است که وقتی فشار مبنای خاص سیال به ورودی اش رسید یک کنتاکت الکتریکی را می بندد. سوئیچ را می توان به گونه ای طراحی نمود که با بالا و پائین آمدن فشار، کنتاکت ایجاد کند. در صنعت، از سوئیچ های فشار برای نظارت و کنترل خودکار سیستم هایی استفاده می گردد که از سیالات تحت فشار استفاده می کنند.

نحوه کارکرد پرشر سوئیچ پیستونی

پرشر سوئیچ معمولا دارای یک یا دو پورت است. اگر پرشر سوئیچ  دارای یک پورت در ساخت باشدفشار از طریق پورت وارد دیافراگم داخلی می شود.  در این حالت اگر که فشار وارد شده به پورت بیشتر از نیروی فنر باشد مدار قطع خواهد شد.

اگر پرشر سوئیچ در ساخت از دو پورت استفاده کند فشار وردی به دستگاه از طریق هر دو پورت همزمان مقایسه می شود. در این صورت اگر فشاری که بر هردو وارد می شود یکسان باشد سیستم به کار خود ادامه می دهد ولی در صورتی که فشار در یک پورت بیشتر باشد

در یک سوئیچ فشار که دارای دو پورت است، فشار ورودی به سوئیچ از هر دو پورت مقایسه می شود. اگر فشار یک پورت نسبت به فشار پورت دوم متفاوت باشد، سوئیچ فشار به کاربر با این تغییر هشدار داده بیدن وسیله دستگاه قطع می شود تا از آسیب رساندن به دیگر تجهیزات جلوگیری نماید.

پرشر سوئیچ دیافراگمی

پرشر سوییچ دیافراگمی نوعی سوئیچ است که زمانی فشار ورودی در دستگاه به میزان تعیین شده برسد، کنتاکت الکتریکی را فعال می کند و با ارسال سیگنال الکتریکی سوئیچ را قطع می نماید. ممکن است پرشر سوئیچ ها طوری طراحی شده باشند که در صورت افزایش یا افت فشار جریان را قطع و یا وصل کنند. پرشر سوئیچ ها معمولا در صنایعی با نیاز به تنظیم اتوماتیک و یا کنترل عمل سیالات تحت فشاراستفاده می شوند.

در این نوع از پرشر سوئیچ از یک دیافراگم فلزی برای فعال‌سازی سوئیچ استفاده می‌گردد. چنین سوئیچ‌هایی تا فشار 10 اتمسفر می‌توانند کار می کنند و خطایی برابر با 0.5 درصد دارند. نقطه ضعف این پرشر سوئیچ‌ها در این است که تعداد چرخه‌های کمی را در مدت زمان مشخص می‌توانند پاسخگو باشند.

کاربردهای پرشر سوییچ دیافراگمی

  • کنترل فرایند
  • سرد خانه/HEVAC
  • فیلتر هوا
  • منبع گاز

با انواع فلنج صنعتی و کاربرد آن ها آشنا شوید.

پرشر سوئیچ کپسولی

پرشر سوییچ کپسولی با سیگنال خروجی الکتریکی WIKA بهترین انتخاب برای اندازه گیری رنج های کوچک فشار است. از فشار سنج های کپسولی می توان برای اندازه گیری فشار در محدوده میلی بار استفاده کرد.

برای کاربردهایی که نیاز به ارسال همزمان سیگنال الکتریکی به کنترل کننده دارید و در عین حال رنج فشار پایین است می توانید از این مدل استفاده کنید. در گیج هایی که نمایش مکانیکی و سیگنال خروجی الکتریکی را به طور همزمان داریم، قطع منبع تغذیه نیز مشکلی ایجاد نمی شود. با قطع منبع نهایتاً سیگنال خروجی الکتریکی نداریم، اما فشار را می توان در هر لحظه مشاهده کرد.

طراحی خوب فشارسنج کپسولی باعث اطمینان از ایمنی بالایی این محصول می گردد. فشارسنح تا 50 برابر مقیاس کلی دستگاه اندازه گیری قابلیت تحمل دارد.

کاربردهای پرشر سوییچ کپسولی

  • مناسب برای سیستم های با فشار میلی باری
  • محیط ها و فرآیندهای خورنده
  • ارسال همزمان سیگنال الکتریکی به کنترلر

پرشر سوئیچ بیلوز

پرشر سوییچ بیلوز نوعی دیگر از پرشر سوییچ ها است که این دستگاه در صنعت نقش مهمی دارد این دستگاه طی یک میکانیسم ساده هنگامی که د ر مسیر ورودی آن به فشار مورد نظر می‌رسد یک کنتاکت الکتریکی را فعال کرده تا به صورت یک سیگنال الکتریکی به محل مورد نظر برای انتقال عملکرد محیط تحت فشار به کنتانت الکتریکی از مکانیسم‌های مختلفی استفاده می‌کند .

این دستگاه به‌گونه‌ای فعال‌شده است تا به بررسی عملکرد فشار سیستم بپردازد تا هنگامی که فشار وارد شده به میزانی برسد به صورت یک دکمه الکتریکی فرمان می‌دهد تا کنتاکت را قطع و وصل نمایند.

ما باید هنگام انتخاب پرشر سوییچ باید به این نکته توجه کنیم که قرار است این نوع محصول را در چه محدوده فشار استفاده کنیم و حداکثر فشاری که قرار است بر این دستگاه وارد شود چقدر است.

تحمل فشار این محصول معمولاً از قبل در برشور این محصول از سمت شرکت تولید کننده اعلام می شود.

پرشر سوئیچ تفاضلی

پرشر سوئیچ تفاضلی از جمله قطعات صنعتی است که در صنایع مختلف برای کنترل فشار به صورت مقایسه ای بین دو مقدار فشار کم و زیاد را اندازه گیری می کند. در واقع برای کنترلر این مقادیر و تنظیم بر روی مقدار خاص میتوان از پرشر سوئچی تفاضلی استفاده نمود که در برخی از موارد نمایشگر هم دارند و در برخی موارد فقط بدون نمایشگر هستند. از پرشر سوئیچ های تفاضلی بیشتر در فشار های کم و برای اندازه گیری و کنترل فشار اتاقهای تمیز مورد استفاده قرار می گیرد. اتاق های تمیز به فضایی گفته می شود که در بسیاری از صنایع حساس مانند صنایع دارویی، تجهیزات پزشکی، صنایع الکترونیک و … مورد استفاده و بهره برداری قرار می گیرد. در مواردی نیز بسته به کاربرد برای کنترل کثیف شدن فیلتر میتوان از این پرشر سوئیچهای استفاده کرد.

نحوه عملکرد پرشر سوئیچ تفاضلی

از آنجاییکه از سوئیچ های فشار به منظور کنترل فشار، در بازه مورد نظر، در فرآیند های مختلف استفاده می گردد توجه به عملکرد این سیستم ها حائز اهمیت است. در این سیستم همزمان با رسیدن فشار خط به نقطه مورد نظر سوئیچ تحریک شده و سیگنال خروجی تغییر حالت می دهد.  با این اتفاق کنتاکت های باز،  بسته و کنتاکت های بسته، باز میگردند. در این حالت سوئیچ های فشار به پمپ ها و کمپرسور ها که وظیفه تامین فشار در سیستم های هیدرولیک و پنوماتیک را دارند متصل می شوند  و به هنگام رسیدن فشار سیستم به میزان مورد نظر کنتاکت باز شده و پمپ یا کمپرسور از مدار خارج  و خاموش می شوند.

کاربرد های استفاده از پرشر سوئیچ تفاضلی

  1. تشخیص گرفتگی فیلتر فن های تهویه
  2. کنترل فشار مثبت فضاها و اتاق های تمیز شرکت های دارروسازی، تجهیزات پزشکی، صنایع الکترونیک
  3. کنترل فشار منفی اتاق های ایزوله مربوط به بیمارستان ها
  4. پکیج های حرارتی جهت تشخیص فعال بودن فن تخلیه گاز مونوکسید کربن
  5. تشخیص دهنده فن احتراق در سیستم های احتراق کارخانجات

با انواع فلومتر و کاربرد آن ها آشنا شوید.

نحوه عملکرد پرشر سویچ

پرشر سوئیچ ها در صنایع و تولیدات  مختلف مورد استفاده هستند.  همانطور که اشاره کردیم این محصول به طور گسترده در صنایع و تولیدات زیادی استفاده میشوند . وظیفه آنها تأمین بازخورد الکتریکی برای سیستم در پاسخ به اندازه گیری افزایش یا کاهش فشار می باشد.  یک پرشر سوییچ معمولاً با توجه به نقطه تنظیم شده عملکرد تنظیم میگردد. این  پرشر سوئیچ ها شامل دو کلید برق جداگانه هستند که هر یک توسط یک میله فشار کار می کند که در مقابل پیستونی واقع شده اند که موقعیت آن توسط نیروهای هیدرولیکی و فنر کنترل میگردد. فشاری که سوئیچ ها در آن کار می کنند با چرخاندن پیچ تنظیم برای افزایش یا کاهش نیروی فنر انتخاب می شود.

کاربرد پرشر سوئیچ

پمپ های آب

پنل فشار در درب های کشویی

سوئیچینگ در جریان های بالا، به طور مثال در پمپ ها و درایوها

فعال کردن آلارم در صورت افت فشار در داخل هواپیما

کنترل شارژ در داخل باتری

کمپرسورهای گاز الکترونیکی

برچسب‌های درجه حرارت

خرید برچسب های درجه حرارت امروزه در صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی بسیار مورد استفاده است. با استفاده از اینگونه برچسب ها میتواند کار بارکد گذاری محصولات برای کنترل و ردیابی محصولات راحت نمایید. همانطور که می دانید برچسب ها در انواع مختلفی تولید می شوند که میتوان برچسب کاغذی، متال ، پی وی سی و … را به عنوان نمونه برای شما مطرح کرد که هر کدام کاری خاص خود را دارند دارند و با هدفی خاصی تولید می شوند که در نهایت به یک هدف مشترک یعنی ایجاد سیستم بارکد گذاری می رسند.  با این وجود هدف ما در این نوشته پرداختن به برچسب های درجه حرارت است.

کاربرد برچسب‌های درجه حرارت

علت نام گذاری برچسب های حرارتی به خاطر ایناست که نیازی به ریبون برای چاپ ندارند و به صورت حرارتی به چاپ می رسند. بسته به جایگاه استفاده از اینگونه برچسب آنها در دو دسته مقاوم در برابر آب و معمولی تولید می شوند. نوع ضد آب آن در محصولات پروتئینی که در برخی موارد در معرض رطوبت هستند استفاده میشود. اینگونه برچسب ها به لحاظ کارکرد همانطور که در بالا به آن پرداخته شد در آزمایشگاها، فروشگاهها در صنعت پوشاک و ترازو های فروشگاهی، صنایع غذایی مورد استفاده هستند.

کارشناسان فنی دیباپارت پاسخگوی تمامی سوالات شما عزیزان هستند. در صورت نیاز تماس گرفته و از مشاوره تخصصی مجموعه بهره مند شوید.