گیربکس صنعتی

فهرست مطالب

شما عزیزان جهت خرید گیربکس با بهترین کیفیت و قیمت می توانید با کارشناسان مجرب مجموعه دیباپارت با شماره های 02188454685 و 09031686965 تماس گرفته و از مشاوره های تخصصی این حوزه برخوردار شوید.

انواع گیربکس

گیربکس یکی از اصلی ترین اجزای یک دستگاه میباشد این دستگاه به قدری ضروری و کاربردی است که میتوان جایگاه آن را با موتور مرکزی یک سیستم برابر دانست. علت اهمیت زیاد گیربکس به دو دلیل عمده است: اول آنکه هر موتوری دارای یک دور مشخص است و بیشتر از آن محدوده کارایی ندارد و نکته دوم هر موتور دارای گشتاور معینی است که هر موتور با حداکثر دور خود می تواند آن را تولید نماید. در واقع گیربکس‌ها به ماشین هایی گفته میشود که بعد از موتور دستگاه جایگاه ویژه ای دارد.

می توان با کم و زیاد کردن نسبت توسط مکانیزم داخل گیربکس، گشتاور مورد نیاز دستگاه را بدست آورد. به طور کلی گیربکس‌ها در دو دسته کلی گیر بکس‌های کاهنده و گیر بکس‌های افزاینده تولید می شوند. گیربکس در عمل سیستم انتقال قدرت به موتور، مکانیزم مخصوصی دارد  که از طریق آن میزان معینی از دور موتور با استفاده از چرخ دنده های مختلف و سرعت های متفاوت، به تمامی چرخ های وسیله نقلیه منتقل شده که این عمل قابلیت کنترل نیرو و سرعت وسیله را به همراه دارد. گیربکس این انعطاف کارایی را به کاربر دستگاه می دهد تا بدون بالا بردن بیش از حد دور موتور، آن را در حالت دلخواه و مورد نیاز کنترل کند.

با انواع بلبرینگ و برندهای معتبر آن آشنا شوید.

گیربکس هلیکال

در این نوع گیربکس طراحی چرخ دنده به صورتی است که میزان تحمل تنش و فشار بالا نسب به انواع دیگر بسیار بیشتر است. گیربکس هیکال یکی از متداول ترین گیربکس های موجود در صنعت می باشد. گیربکس هلیکال همان گیربگس شافت است که به عنوان قدیمی ترین گیربکس در صنعت مورد استفاده قرار میگیرد. علت نام گذاری این محصول به دلیل وجود دنده ها ی هلیکال می باشد.

گیربکس های هلیکال بزرگ هستند و از قدرت کمی بهره می برند. هنگامی که دو دندانه شروع به برخورد می کنند، دندانه های چرخ دنده های مارپیچ تا زاویه ای نسبت به سطح دستگاه، در یک انتهای دندانه بسته می شوند و با چرخش کامل دستگاه در تماس باقی می مانند. این طراحی امکان اجرای نرم تر گیربکس های صنعتی را فراهم می کند و امکان زاویه بار بالا را فراهم می کند. گیربکس مارپیچی همچنین می تواند حرکات بین شفت های موازی و راست را بیان نماید.

گیربکس هلیکال مخروطی

این نوع گیربکس به گونه ای طراحی شده است که پوسته آن کاملا ماشین کاری شده و در جهات مختلف قابلیت نصب دارد. همچنین در گیربکس های هلیکال مخروطی زمینه انجام کاربری های سنگینی فراهم گشته و دلیل آن ها می توان طراحی ایده آل و کیفیت مرغوب جنس آن ها دانست. 

گیربکس حلزونی

این گیربکس با توجه به کاربردی که می تواند داشته باشد در ابعاد متفاوتی تولید می شود. یکی از مهم ترین مزایای گیربکس حلزونی برگشت ناپذیر بودن یا کم بودن برگشت پذیری آن است که به همین دلیل به عنوان گیربکس بالابر و… کاربرد زیادی دارد. 

گیربکس خورشیدی

گیربکس خورشیدی به قطعه در صنعت  گفته می‌شود که توانایی تبدیل سرعت به گشتاور و بالعکس را انجام می‌دهد. با خرید گیربکس خورشیدی می‌توان به این مسئله رسید که بعد از اتصال گیربکس در سیستم چه تغییراتی بر  روی ورودی گذاشته و آیا خروجی مطلوب ما را به همراه دارد یا نه. این نوع گیربکس مانند سایر گیربکس‌ها سرعت را در گشتاور بالا می‌برد و سرعت را می‌کاهد و یا برعکس عمل می‌کند.

در فناوری های پیشرفته مانند رباتیک و چاپ سه بعدی، این نوع گیربکس (گیربکس صنعتی) رایج است. سه چرخ دنده از چهار چرخ دنده خورشیدی یک گیربکس خورشیدی را با یک چرخ دنده مرکزی خورشید احاطه کرده اند. هر دوی این ها از طریق تجهیزات حلقه خارجی دندان های داخلی به هم متصل می شوند. این طراحی به طور مشابه قدرت را در چرخ دنده ها پخش می کند و دستیابی به گشتاور بالا در یک منطقه محدود را برای یک سیستم چرخ دنده خورشیدی ممکن می سازد. استقامت بالا و دقت بالا دو ویژگی محبوب گجت های خورشیدی هستند.

با انواع پمپ صنعتی و برندهای معتبر آن آشنا شوید.

اجزای تشکیل دهنده گیربکس

  1. چرخ دنده ها: اصلی ترین جز این دستگاه چرخدنده ها هستند که بسته به نوع گیربکس، شکل و جنس آنها فرق خواهد داشت.
  2. پوسته گیربکس: پوسته ها شامل دنده ها هستند که جنس آن معمولا از چدن ریخته گری می باشد.
  3. شافت های ورودی و خروجی: این شافت ها می توانند به صورت سوراخ (HOLLOW) و یا شافت (Solid) باشند که از جنس فولاد ساخته شده اند.
  4. یاتاقان یا بلبرینگ (Bearing): برای تحمل بارهای شعاعی و محوری شافت های گیربکس مورد استفاده قرار می گیرند.
  5. نشت بند (seal) یا کاسه نمد: برای حفاظت بیرینگ ها از عوامل خارجی مثل گرد و غبار و همچنین نگهداری از روغن داخل پوسته کاربرد دارند.
  6. درپوش کنترل روغن و بازبینی
  7. کاسه نمد

تاریخچه گیربکس های صنعتی

تاریخچه گیربکس های صنعتی با تولید دنده ها آغاز می شود. انسان ها هزاران سال است که چرخ دنده تولید می کنند. اولین نمونه های چرخ دنده ها را ما از قرن چهارم پیش از میلاد چین آورده ایم. آن ها در موزه لویانگ در استان هنان چین نگهداری می شوند. اولین چرخ دنده دیفرانسیل نیز در چین ساخته شد. قدمت این چرخ دنده به هزاره اول پیش از میلاد بازمی گردد. سپس در سال ۷۲۵، مهندسان چینی اولین ساعت های مکانیکی چرخ دار را ساختند.

قدیمی ترین انواع دنده اروپایی را از بین ۱۵۰ تا ۱۰۰ سال پیش از میلاد مسیح به دست آورده ایم. این چرخ دنده ها به عنوان بخشی از مکانیزم آنتیکیترا، یک کامپیوتر یونان باستان که برای محاسبه موقعیت های نجومی ابداع شده بود، ساخته شدند. علاوه بر این، هرون اسکندریه (ریاضی دان و مهندس که یا یونانی بود یا مصری هلنی)در مورد ساخت چرخ دنده در مصر رومی در حدود سال ۵۰ میلادی نوشته است. با این حال اساس کار او را می توان در مکتب فکری اسکندریه قرن سوم پیش از میلاد جستجو کرد. یکی دیگر از تاثیرگزاران بزرگ ساخت تجهیزات اولیه اروپایی / رومی / یونانی، ارشمیدس، دانشمند همه چیز دان یونانی بود که بین سال های ۲۸۷ تا ۲۱۲ پیش از میلاد می زیست.

در خاورمیانه قرون وسطی (حدود ۱۲۰۶ میلادی)، مهندس عرب الجزاری دنده سگمنتی را اختراع کرد. این دنده حرکت متقابل را از یک چرخ دنده دریافت و منتقل می کند. در همین حال، در انگلستان قرون وسطی، ریچارد پور و الیاس از دیره ام ساعت کلیسای سالزبری را ساختند. این ساعت مکانیکی چرخ دار که در سال ۲۰۰۷ ساخته شد، هنوز هم مورد استفاده قرار می گیرد.

در دوران انقلاب صنعتی، که استفاده از ماشین ها و موتورهای ماشینی افزایش یافت، وسایل نقلیه به ویژه مفید بودند. به عنوان مثال، با ظهور نیروی بخار، تولیدکنندگان دنده باید چرخ دنده های قوی تر و بادوام تری می ساختند که می توانستند به حرکت قطارها کمک کنند. از آن زمان، ماشین کاری چرخ دنده اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

چرخ دنده های مدرن نشانه های زیادی از پیشینیان خود دارند. با این حال، آن ها بسیار متنوع تر و مفیدتر از چرخ دنده های صنعتی قدیمی هستند. این به این دلیل است که آن ها عموما قوی تر و کوچک تر هستند و می توانند از مواد بیشتری مانند پلاستیک ساخته شوند. علاوه بر این، به لطف ظهور فن آوری CNC می توان آن ها را با دقت بیشتری نسبت به چرخ دنده های قبلی ساخت.

درک گیربکس

گیربکس یا جعبه دنده شامل دنده های مختلف، آستین های هماهنگ و مکانیزم تعویض دنده می باشد که درون یک محفظه فلزی نصب شده اند. خانه های فلزی که معمولا از ریخته گری آلومینیوم و آهن ساخته می شوند، تمام چرخ دنده ها را در خود جای می دهند. جعبه دنده در ماشین آلات بخشی از سیستم “انتقال” می باشد.

به طور کلی جعبه دنده جز جدایی ناپذیر بسیاری از قطعات ماشین آلات است. برای اطمینان از حداکثر کارایی هر جعبه دنده، تعمیر و نگهداری روتین باید انجام شود. بهترین راه برای مدیریت یک جعبه دنده، آزمایش دوره ای آن برای ارزیابی و رفع خطاهای احتمالی قبل از وقوع است.

ویژگی های فیزیکی یک جعبه دنده

اجزای فیزیکی جعبه دنده بین انواع آن و تغییرات بین تولیدکنندگان متفاوت می باشد. بیشتر جعبه دنده ها از مواد آهنی، آلومینیومی یا برنجی ساخته می شوند. جعبه دنده های اسپرت نیز همانند سایر انواع جعبه دنده می توانند با استفاده از پلاستیک به عنوان پلی کربنات یا نایلون تولید شوند. علاوه بر مواد اولیه مورد استفاده، دسته دنده نقش مهمی در عملکرد کلی دستگاه، گشتاور و سرعت دارد. جعبه دنده های دنده ساده معمولا برای استفاده در سرعت های پایین استفاده می شوند. این جعبه دنده ها می توانند پر سر و صدا و در مجموع کم مصرف باشند. معمولا جعبه دنده های مارپیچی برای کاربردهای سرعت بالا استفاده می شوند. این جعبه دنده ها در عمل کندتر هستند و می توانند کارایی کلی را نسبت به جعبه دنده های صاف بهبود بخشند.

نکات مهم برای نگهداری از گیربکس های صنعتی

  • تعمیر و نگهداری منظم برای یک گیربکس صنعتی از این نظر لازم است تا در فواصل طولانی مدت برای ما کار کند. در ادامه مقاله چند نکته برای تعمیر و نگهداری آسان آورده شده است که به حفظ خوب یک گیربکس صنعتی کمک می نماید.
  • شما باید گیربکس صنعتی را در مکانی خشک نگهداری کنید. این یک پیش شرط بسیار ضروری است. برای به حداقل رساندن خطر قطعات کار نکرده، گیربکس باید در یک منطقه امن قرار گیرد. به طور منظم گیربکس و محل قرارگیری آن را تمیز نمایید. شما به راحتی می توانید با دور نگه داشتن تجهیزات و محیط کار از گرد و غبار، کثیفی و زباله، اثرات زیست محیطی را کاهش دهید. قبل از آماده کردن سوئیچ، همیشه پورت های گیربکس را تمیز نمایید. جمع کننده های زباله های مغناطیسی و فیلترها را نیز در نظر داشته باشید.
  • آزمایش کنید که آیا گیربکس صنعتی طبق درجه بندی های حرارتی و مکانیکی توصیه شده توسط سازنده عمل می نماید یا خیر. گیربکس ها اغلب فراتر از مشخصات از پیش تعیین شده سازنده و با قدرتی بالاتر از حد نیاز کار می کنند. این امر بر کارایی تجهیزات تاثیر می گذارد و عمر مفید تجهیزات را کاهش می دهد.
  • برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد، دمای گیربکس صنعتی باید به صورت دوره ای بررسی شود. به دنبال تغییرات دما نیز بگردید. همانند شیشه های فوم دار، مسکن های تغییر رنگ یافته علائم سوختگی بر روی مسکن ها، و اجزای پلاستیکی تغییر شکل یافته می توانند نشانه های گرم شدن بیش از حد گیربکس باشند. برای بررسی داغ شدن بیش از حد، همچنین می توانید یک تست سریع تر انجام دهید: آب را روی گیربکس اسپری کنید و ببینید که آیا تبخیر می شود، می جوشد یا ترک می خورد. اگر آب از بین برود یعنی گیربکس بیش از حد داغ می شود.
  • کثیفی، گرد و غبار و رطوبت هنوز هم از طریق تنفس کننده از طریق گیربکس های صنعتی دیده می شود. اطمینان حاصل کنید که از هواکش مناسب برای جلوگیری از این کار استفاده می گردد.
  • به طور منظم گیربکس را روغن کاری کنید. این یکی از مراحل کلیدی نگهداری پیشگیرانه در یک گیربکس صنعتی است. همیشه از درجه و نوع روان کننده توصیه شده در مقدار مناسب پیشنهاد شده توسط سازنده بهره بگیرید. قدرت روان کننده را اندازه بگیرید و برای نشانه های روانکاری کم، شیشه دید یا نشتی روغن در آب بند شفت را بررسی نمایید. نشت نفت نشان می دهد که آب بندها ممکن است عملکرد خوبی نداشته باشند و نیاز به تعویض داشته باشند.
  • برای محیط های پر سر و صدا، یک گیربکس صنعتی بیشتر توصیه می شود زیرا نمی توان تغییرات صدای آن را نادیده گرفت. هرگونه نویز نامنظم ممکن است نشان دهنده اختلال و تحت تاثیر قرار گرفتن اجزا باشد. بررسی ارتعاشات منظم چرخ دنده ها و بلبرینگ های داخلی را می توان برای آزمایش عدم همخوانی دستگاه، ترک های جزئی و غیره انجام داد.

استفاده از گیرباکس

پیشرفت فناوری و توسعه گیربکس ها منجر به تولید گیربکس های کارآمدتر و قدرتمندتر (به خصوص گیربکس های صنعتی)با هزینه کم تر شده است. یک گیربکس صنعتی در ماشین آلات مختلف در صنعت استفاده می شود. گیربکس یک دستگاه مکانیکی است که انرژی را از یک دستگاه به دستگاه دیگر منتقل می کند. گیربکس صنعتی برای کاهش سرعت موتور و افزایش چرخش گشتاور آن استفاده می شود.

این قطعه از فولاد ساخته شده و روی قطب موتور و بسته به ترکیب داخلی دستگاه قرار می گیرد. گیربکس برای صنایع بسیار مهم است؛ خرابی در طول کار کل صنعت را تحت تاثیر قرار می دهد، بنابراین نیاز به تعمیر فوری دارد. بسیاری از شرکت های تعمیر گیربکس برای جلب رضایت مشتریان خود خدمات ۲۴ ساعته ارائه می دهند.

چه نوع بلبرینگی در گیربکس ها استفاده می شود؟

باید ویژگی های عملکردی خاصی برای بلبرینگ های مورد استفاده در گیربکس ها وجود داشته باشد از جمله:

صدای کم

لرزش کم

تولید حرارت کم

سبک

صلبیت بالا

عمر کاری طولانی

صحبت پایانی

همان طور که بررسی کردیم گیربکس صنعتی یک سیستم بسته است که انرژی مکانیکی را به یک دستگاه خروجی منتقل می کند. گیرباکس ها می توانند سرعت، گشتاور و دیگر ویژگی های خود را تغییر دهند تا انرژی را به فرمت قابل استفاده تبدیل نمایند. گیرباکس ها در دستگاه های مختلفی برای طیف گسترده ای از اهداف مورد استفاده قرار می گیرند. این ماشین ها می توانند سرعت چرخش را برای افزایش گشتاور و سرعت کاهش دهند.

گیربکس های صنعتی از فولاد ساخته می شوند، اما برخی از شرکت های تولیدکننده گیربکس برای مثال مدل های اسپرت گیربکس های پلاستیکی می سازند.

انواع مختلفی از گیربکس های صنعتی وجود دارند که در انواع مختلف ماشین آلات در صنایع استفاده می شوند. مانند گیربکس های مارپیچی، گیربکس های کاهش گشتاور، گیربکس های بول، گیربکس های خورشیدی و انواع دیگری که از آن ها نام بردیم. این ها برخی گیربکس ها هستند که بیشتر در صنایع استفاده می شوند.

با انواع پرشر سوئیچ و نحوه کارکرد آن ها آشنا شوید.

کارشناسان فنی دیباپارت پاسخگوی تمامی سوالات شما عزیزان هستند. در صورت نیاز تماس گرفته و از مشاوره تخصصی مجموعه بهره مند شوید.