شیر برقی

فهرست مطالب

تأمین دیباپارت نمایندگی فروش انواع شیر برقی. لطفا جهت استعلام قیمت، دریافت مشخصات فنی و کاتالوگ محصول با شماره های ۰۲۱۸۸۴۵۴۶۸۵ و ۰۹۰۳۱۶۸۶۹۶۵ تماس بگیرید.

شیر برقی چیست؟

شیر برقی یک شیر الکترومکانیکی کنترل کننده است که در تأسیسات و صنایع مختلف مورد استفاده است. این شیرها معمولاً برای کنترل جریان مایع یا گاز استفاده می گردند. این ابزار از طریق یک سیم پیچ و عبور جریان الکتریکی که به بوبین معروف است، دریچه عبور سیال را باز و بسته می نماید و بر اساس جنس، سایز، فاز، دما، تعداد پورت وروردی و خروجی به گونه های مختلف دسته بندی می گردند.

محل استفاده انواع شیر برقی

از شیر برقی در هر جایی که جریان سیال باید به طور خودکار کنترل گردد مورد استفاده قرار می گیرد.  این محصول در متنوع ترین انواع دستگاه ها و تجهیزات به میزان فزاینده ای مورد استفاده است. با توجه به اینکه شیرهای برقی در انواع مختلفی با کارایی متفاوتی تولید می شوند باید دقت نمود که متناسب با کار خود آن را انتخاب نماییم.

انواع شیر برقی

 شیر برقی چهار راه

شیر برقی دو راه

سلونوئید

شیر برقی سه راه

شیر برقی هیدرولیک

شیر برقی پنوماتیک

با انواع بلبرینگ و برندهای معتبر آن آشنا شوید.

شیر برقی چهار راه

امروزه در صنایع متفاوت برای مدیریت جریان سیال های متفاوت از آنها استفاده می گردد. در ساختمان شیرهای برقی از نیروی مغناطیسی برای قطع و وصل جریان استفاده می شود. به این گونه که دیگر کاربر نیاز نیست برای باز یا بسته کردن این نوع شیرها از نیروی دست استفاده کند یا حتما از تماسمستقیم با این قطعه به باز بسته کردن بپردازد بلکه میتواند از فاصله دور بدون نیاز به تماس عمل قطع و وصل کردن شیر را به انجام برساند. در داخل این شیرها یک سلونوئید یا هسته مرکزی به همراه سیم پیچ موجود است. عبور برق از درون سیم پیچ ایجاد نیروی الکترومغناطیسی می کند و می تواند حرکت سلونوئید را کنترل نماید. این قطعه به خاطر دقت بالا و کنترل از راه دور بودنشان امروزه در صنایع متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند. وظیفه اصلی این شیر قطع جریان آب است تا زمانی که مخزن پر شده و پمپ خاموش شود تا آب وارد دستگاه نشود چرا که اگر آب وارد دستگاه شود به علت پر بودن مخزن ، همگی از خروجی فاضلاب خارج می شوند.

اجزای شیر برقی چهار راه

بدنه شیر برقی

ورودی سیال

سیم پیچ شیر برقی چهار راه

قاب سیم پیچ

اتصال سیم ها

میله فلزی شیر برقی

فنر شیر برقی

دریچه خروجی

مزایای شیر برقی چهار راه

  • با استفاده از این محصول امکان دور ریز آب کمتر است
  • دقت و عمر بالا
  • عیب یابی دستگاه بسیار راحت تر
  • مسیر لوله کشی های دستگاه بسیار کمتر و مرتب تر
  • امکان راه اندازی راحت بدون نیاز به تخصص فنی
  • امکان استفاده در مکان های خطرناک مثل محیط های انفجاری یا شیمیایی
  • کاربر به راحتی میتواند این شیر را از راه دور کنترل کند

شیر برقی دو راه

شیر برقی دو راه یکی از مهمترین قسمت های یک سیستم آبیاری یا پنوماتیک یا هیدرولیک  محسوب می شود. این شیر برقی مسیر سیال و گاز را جابجا  می کند و یا اجازه عبور به سیال می دهد.  سلونوئید ولو ها همانطور که از نامشان پیداس به وسیله ی برق تحریک شده و کار می کنند. تحریک شیر ها میتواند توسط سطح ولتاژهای مختلف بوده و این شیر ها میتوانند در فرم های مختلف باشند ولی در نهایت باتوجه به نقشه فرمان آنها یک کار خاص انجام می دهند. به خاطر اشته باشید هنگام خرید شیر برقی باید دقت نمایید که این محول در سایز های مختلفی با سایز دبی خاصی تولید می گردند.

کاربرد شیر برقی دو راه

شیر برقی دو راه برای صنایع مختلفی که با سیالات در ارتباط است مورد استفاده است. همانطور که می دانید آب به عنوان یک سیال پر کاربرد در  صنایع وسیعی مانند کشاورزی و حتی مصارف خانگی مورد استفاده است حتی در مواردی مانند قطع و وصل جریان ، ترکیب دو جریان ، آبیاری قطره ای ، مه پاش و … از آن استفاده میگردد. با توجه به این وسعت کاربرد آب استفاده از این شیر برقی بسیار کاربردی است. در صنایع غذایی ، صنایع شیمیایی ، خودروسازی و ماشین آلات صنعتی ، دارو سازی ، کاشی و سرامیک و بطور کلی در خطوط تولید کارخانه ها نیز این محصول کاربرد زیادی دارد.

نکات مهم در خرید شیر برقی دو راه

  1. بررسی بیشترین و کمترین میزان فشار خطی
  2. توجه به بیشترین و کمترین میزان اختلاف فشار بین ورودی و خروجی شیر برقی
  3. بیشترین و کمترین فلوی عبوری از شیر برقی اب
  4. وزن مخصوص، ویسکوزیته و نوع سیال از نظر خورندگی و …
  5. توجه به دمای محیط سیال و دمای شیر برقی
  6. در نظر گرفتن مشخصات الکتریکی و تغذیه بوبین
  7. انفجاری یا غیر انفجاری بودن محیط مورد استفاده از شیر برقی
  8. جنس بدنه شیر برقی دو راه آب و جنس بوبین و جنس دیافراگم

با انواع پمپ صنعتی و برندهای معتبر آن آشنا شوید.

شیر برقی سلونوئید

شیر برقی سلونوئید یک وسیله ی الکترومکانیکی است که برای کنترل جریان مایع و یا گاز درصنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد . این شیر برقی  از طریق یک جریان الکتریکی که به داخل کویل آن هدایت میگردد، و از این طریق جریان سیال را کنترل می کند. با جریان یافتن برق در کویل بوبین یک میدان مغناطیسی داخل ان ایجاد میشود، این اتفاق باعث حرکت پیستون داخل آن میشود. بسته  به طراحی شیر سلونویید، پیستون میتواند شیر برقی را باز کند یا ببندد. زمانی که جریان الکتریکی قطع گردد، شیر برقی به حالت اولیه خود باز خواهد گشت.در شیرهای سلونوئیدی عملکرد مستقیم، پیستون به صورت مستقیم یک اریفیس را درون شیر باز و بسته می نماید. در شیرهای سلونوید عملکرد-پایلوت، پیستون یک اریفیس پایلوت را باز و بسته می کند.

کاربرد شیر برقی سلونوئید

  • جهت کنترل شیر صنعتی بزرگتر
  • کنترل سیلندرها در سیتم های پرقدرت بادی و هیدرولیک
  • کنترل سیلندرها و سیال وارد شده به موتور
  • سیستم های آبپاش صنعتی و اتوماتیک
  • کنترل آب در ماشین های خانگی مانند ظرف شویی و لباس شویی
  • ورودی به ماشین صنایع نفت ، گاز و پتروشیمی

مزایای خرید شیر برقی سلونوئید

  • بهترین کارایی سیستم در میان شیرهای برقی هنگام اختلاف فشار
  • مناسب ترین طراحی دیافراگم برای جریان ها بسیار بالا
  • بهترین عملکرد و پاسخ دهی قابل قبول در میان شیرهای برقی
  • امکان هم کنترل دستی و هم برقی در این نوع شیر
  • قابل استفاده به هنگام قطع برق به صورت دستی
  • امکان دسترسی راحت به اجزای درونی این شیر جهت تعمیر

نکات مهم در خرید شیر برقی سلنوئید

  1. بیشترین و کمترین میزان فشار خطی
  2. توجه به بیشترین و کمترین اختلاف فشار بین ورودی و خروجی
  3. ماکزیمم و مینیمم فلوی عبوری از شیر برقی
  4. وزن مخصوص، ویسکوزیته و نوع سیال از نظر خورندگی و …
  5. دمای محیط مورد استفاده شیر برقی
  6. انفجاری یا غیر انفجاری بودن محیط شیر برقی

شیر برقی سه راه

یکی از دستگاه های بسیار پرکاربرد در صنایع و تاسیسات مختلف استفاده از شیر برقی سه راه است. این دستگاه همانطور که از نامش پیداست به سه صورت مخلوط کننده ، تقسیم کننده و عوض کننده مسیر تقسیم می گردد. شیرهای سه راهه مخلوط کننده به این صورت عمل می کنند که دو جریان را با هم دیگر مخلوط کرده و یک جریان مشترک را ایجاد می کند. برای مثال در این نوع شیر برای پایین آوردن حرارت آب داغ ورودی به یک سیستم ، آب داغ را از یک طرف و آب با دمای پایین تر را از طرف دیگر وارد می نماییم

با هم مخلوط شده و آب با دمای پایین تری خارج می شود .در شیر سه راهه تقسیم کننده سیال مورد نظر از یک طرف وارد می شود و با نسبتی تقسیم و از دو طرف دیگر خارج می گردد.شیر سه راهه تغییر دهنده  مسیر نیز به این شکل است که مسیر خروج را از یک خط به خط دیگر عوض و یا جهت جریان را تغییر می دهد.

مزیای استفاده از شیر برقی سه راه

  • کنترل کردن درجه حرارت سیال خروجی از شیر سه راهه مخلوط کننده
  • مرتبط کردن دو راه به یکدیگر
  • تنظیم میزان عبور آب به انعشاب
  • کنترل دبی (میزان گذر) سیال مانند آب ، بخار ، روغن داغ در سیستم های تهویه مطبوع
  • کنترل دما ، رطوبت ، فشار و …
  • مورد استفاده در لوله کشی استخر ، جکوزی ،فیلتر ، تغذیه شونده و گرم کن

ویژگی های شیر برقی سه راه

  • قابلیت مخلوط کردن و جداسازی
  • ظرفیت جریان بالا
  • قابلیت محدوده پذیری گسترده

با انواع فلنج صنعتی و کاربرد آن ها آشنا شوید.

شیر برقی هیدرولیک

شیر برقی هیدرولیک به عنوان یکی از قطعات صنعتی مهم وظیفه کنترل و در مواقع لزوم قطع  و یا وصل جریان سیال را بر عهده دارد. فعالیت این نوع قطعه از طریق جریان برق انجام می شود. این نوع قطعه به لحاظ ساختار به دو شکل یک کله و دوکله موجود است. این قطعه در دستگاه های هیدرولیکی کاربرد دارد که به عنوان واحد کنترل و فرمان سیستم های هیدرولیکی مورد استفاده است. در این سیستم  قدرت بالای سیال در سیستم های هیدرولیک به کمک پمپ و موتور تامین شده و توسط شیرهای هیدرولیک تحت کنترل قرار دارد. این شیرها می توانند در دو دسته ی کلی برقی و دستی تولید شوند. شیرهای دستی ساختاری بسیار ساده دارند و ساختار شیرهای برقی هیدرولیک تا حدودی پیچیده تر است.

طرز کار شیر برقی هیدرولیک

شیر برقی هیدرولیک دارای اسپول یا هسته ی فرومغناطیسی است که قابلیت جابه جایی دارد و به صورت کلی میتوان آن را شبیه سیم پیچ دانست طرز کار شیرهای هیدرولیک برقی وابسته به حرکت هسته یا اسپول است؛ به این ترتیب که با ایجاد جریان الکتریکی توسط بوبین یا سلونوئید میدان مغناطیسی ایجاد می گردد و این میدان به پیستون یا هسته نیرو وارد می نماید، نیرو باعث حرکت کردن اسپول میگردد.سلونوئید یا بوبین مهمترین بخش شیر برقی می باشد که وظیفه باز و بسته کردن پورت های شیر هیدرولیک است.

انواع شیر برقی هیدرولیک

شیرهای هیدرولیک برقی بر اساس سایز و ابعاد بدنه برای عبور حجم دبی مختلف، از نظر فرمان داخلی بدنه شیر برای ارتباط و فرمان به پورت های مختلف و همچنین از نظر ولتاژ بوبین شیر برای تحریک و فرمان شیر تقسیم بندی میگردند. تحمل فشار بدنه شیر هیدرولیک برقی از دیگر پارامترهای مهم در انتخاب شیر فرمان برقی هیدرولیک می باشد.

کاربرد شیر برقی هیدرولیک

شیر برقی هیدرولیک یا یر کنترل در صنایع مختلفی مورد استفاده است.در زیر به چند نمونه از این صنایع در زیر اشاره می کنیم

  1. اتوماسیون صنایع فولاد و آلیاژ سازی
  2. صنایع سنگین و ساخت ماشین آلات
  3. صنایع خودرو سازی
  4. صنایع هیدرولیک و خطوط ساخت ماشین آلات هیدرولیکی و تجهیزات صنعتی

کاویتاسیون چیست؟

کاویتاسیون یکی از پدیده های مضر در انواع پمپ میباشد که بهتر است از بروز آن پیشگیری کرد.  یکی از علائم بروز پدیده کاویتاسیون در پمپ ها ایجاد صدای ناهنجار در پمپ هاست به طوری که گمان میرود که پمپ به جای جابه جایی سیال در حال جا به جایی خرده شیشه است. در ادامه به بررسی پدیده کاویتاسیون و علل ایجاد آن، و راه های جلوگیری از کاویتاسیون میپردازیم.

پدیده کاویتاسیون زمانی ایجاد میشود که فشار مطلق در ورودی پمپ مساوی و یا کمتر از فشار بخار مایع شود در چنین شرایطی مایع تغییر حالت داده، بخار میشود و همراه با جریان سیال از پروانه ی پمپ عبور کرده و در اثر فشار بالا و چرخش پروانه ی پمپ منفجر میشود. انفجار این حباب ها باعث ایجاد امواج شدشد در دراخل پمپ و موجب بروز خرابی در پروانه و یا محفظه پمپ میشود. به همین جهت پدیده کاویتاسیون میتواند برای پمپ ها خطرناک باشد. از آن جایی که تعمیر خرابی های ناشی از کاویتاسیون بسیار پر هزینه میباشد بهتر است با بررسی منظم دستگاه تا حد امکان از بروز این پدیده جلوگیری شود.

 همانطور که پیش تر گفته شد کاویتاسیون بر پروانه، محفظه و به طور کلی بر عملکرد پمپ تاثیر میگذارد. بخشی از خرابی های ناشی از پدیده کاویتاسیون به شرح زیر است:

  • لرزش بیش از حد
  • ایجاد صدای غیرعادی و ناهنجار
  • مصرف انرژی بیش از حد لازم
  • تخریب پروانه پمپ
  • ترک خوردن یا شکسته شدن پوسته پمپ
  • کاهش غیرطبیعی فشار و جریان

علل ایجاد کاویتاسیون:

ایجاد پدیده کاویتاسیون در پمپ میتواند دلایل متفواتی داشته باشد اما همگی این عوامل در نهایت منجر به تشکیل حباب، انفجار آن و آسیب به پمپ میشود از متداول ترین علل ایجاد کاویتاسیون میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گرفتگی صافی، لوله و … در قسمت ورود پمپ منجر به افت فشار میشود نهایتا باعث تبخیر مایع و ایجاد شرایط مساعد برای تشکیل حباب میشود
  • بالا رفتن دمای مایع به طور مستقیم بر روی فشار بخار مایع تاثیر مگیذارد و موجب کاویتاسیون میشود.
  • تغییر مایع پمپ شونده یا تغییر ناگهانی در وضعیت کاری پمپ
  • در صورتی که مخزن وروردی پمپ پایین تر از پمپ قرار بگبرد باعث افزایش ارتفاع مکش پمپ و در نهایت پدیده کاویتاسون میشود.
  • کار کردن پمپ در شرایطی که متناسب با آن طراحی نشده است.

راه های جلوگیری از ایجاد پدیده کاویتاسیون

برای جلوگیری از کاویتاسیون و خسارات ناشی از آن بهتر است نسبت به راهکارهای جلوگیری از آن آگاه باشید تا از بروز خسارات احتمالی جلوگیری کنید.

  • شیرها، زانو و مسیر های طولانی همگی از عوامل افت فشار در پمپ میباشد از بکارگیری از آن ها اجتناب کنید
  • انجام محاسبات دقیق و استفاه از پمپ در شرایط ایده آلی که برای آن طراحی شده است.
  • پایین نگه داشتن دمای سیال
  • باز بودن در والو اصلی پمپ
  • افزایش سطح مایع در مخزن ورودی پمپ به منظور افزایش مقدار هد استاتیکی
  • افزایش قطر لوله ورودی پمپ به منظور کاهش سرعت سیال هنگام ورود به پمپ

کاویتاسیون چیست؟

کاویتاسیون یکی از پدیده های مضر در انواع پمپ میباشد که بهتر است از بروز آن پیشگیری کرد.  یکی از علائم بروز پدیده کاویتاسیون در پمپ ها ایجاد صدای ناهنجار در پمپ هاست به طوری که گمان میرود که پمپ به جای جابه جایی سیال در حال جا به جایی خرده شیشه است. در ادامه به بررسی پدیده کاویتاسیون و علل ایجاد آن، و راه های جلوگیری از کاویتاسیون میپردازیم.

پدیده کاویتاسیون زمانی ایجاد میشود که فشار مطلق در ورودی پمپ مساوی و یا کمتر از فشار بخار مایع شود در چنین شرایطی مایع تغییر حالت داده، بخار میشود و همراه با جریان سیال از پروانه ی پمپ عبور کرده و در اثر فشار بالا و چرخش پروانه ی پمپ منفجر میشود. انفجار این حباب ها باعث ایجاد امواج شدشد در دراخل پمپ و موجب بروز خرابی در پروانه و یا محفظه پمپ میشود. به همین جهت پدیده کاویتاسیون میتواند برای پمپ ها خطرناک باشد. از آن جایی که تعمیر خرابی های ناشی از کاویتاسیون بسیار پر هزینه میباشد بهتر است با بررسی منظم دستگاه تا حد امکان از بروز این پدیده جلوگیری شود.

 همانطور که پیش تر گفته شد کاویتاسیون بر پروانه، محفظه و به طور کلی بر عملکرد پمپ تاثیر میگذارد. بخشی از خرابی های ناشی از پدیده کاویتاسیون به شرح زیر است:

  • لرزش بیش از حد
  • ایجاد صدای غیرعادی و ناهنجار
  • مصرف انرژی بیش از حد لازم
  • تخریب پروانه پمپ
  • ترک خوردن یا شکسته شدن پوسته پمپ
  • کاهش غیرطبیعی فشار و جریان

علل ایجاد کاویتاسیون:

ایجاد پدیده کاویتاسیون در پمپ میتواند دلایل متفواتی داشته باشد اما همگی این عوامل در نهایت منجر به تشکیل حباب، انفجار آن و آسیب به پمپ میشود از متداول ترین علل ایجاد کاویتاسیون میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گرفتگی صافی، لوله و … در قسمت ورود پمپ منجر به افت فشار میشود نهایتا باعث تبخیر مایع و ایجاد شرایط مساعد برای تشکیل حباب میشود
  • بالا رفتن دمای مایع به طور مستقیم بر روی فشار بخار مایع تاثیر مگیذارد و موجب کاویتاسیون میشود.
  • تغییر مایع پمپ شونده یا تغییر ناگهانی در وضعیت کاری پمپ
  • در صورتی که مخزن وروردی پمپ پایین تر از پمپ قرار بگبرد باعث افزایش ارتفاع مکش پمپ و در نهایت پدیده کاویتاسون میشود.
  • کار کردن پمپ در شرایطی که متناسب با آن طراحی نشده است.

راه های جلوگیری از ایجاد پدیده کاویتاسیون

برای جلوگیری از کاویتاسیون و خسارات ناشی از آن بهتر است نسبت به راهکارهای جلوگیری از آن آگاه باشید تا از بروز خسارات احتمالی جلوگیری کنید.

  • شیرها، زانو و مسیر های طولانی همگی از عوامل افت فشار در پمپ میباشد از بکارگیری از آن ها اجتناب کنید
  • انجام محاسبات دقیق و استفاه از پمپ در شرایط ایده آلی که برای آن طراحی شده است.
  • پایین نگه داشتن دمای سیال
  • باز بودن در والو اصلی پمپ
  • افزایش سطح مایع در مخزن ورودی پمپ به منظور افزایش مقدار هد استاتیکی
  • افزایش قطر لوله ورودی پمپ به منظور کاهش سرعت سیال هنگام ورود به پمپ

شیر برقی پنوماتیک

شیر برقی پنوماتیک به دسته ای از شیرها گفته می شود که به کمک اعمال یک نیرو مسیر هوا را تغییر داده و جریان هوا را در طول فرایند یک سیستم قطع و وصل می کند. شیرهای پنوماتیک هم می تواند به صورت دستی و هم به صورت برقی اعمال کنترل نماید. در صورتی که کنترل این شیرها از طریق دستی انجام شود به آن شیر پنوماتیکی دستی گفته میشود. اعمال نیرو به شیرهای پنوماتیکی ممکن است یا از طریق دست صورت پذیرد که در این حالت شیر از نوع شیر پنوماتیک دستی می باشد، اما اگر این شیر  با اعمال یک جریان الکتریکی شیر پنوماتیک تحریک و یا کنترل گردد به این نوع شیر ، شیر برقی پنوماتیک گفته میشود که در این نوشته قرار است به آن بپردازیم. در این روند از طریق جریان برق بوبین برقی داخل شیر خاصیت مغناطیسی پیدا می کند و نیروی لازم جهت تغییر وضعیت شیر پنوماتیکی را ایجاد می کند. این تغییر وضعیت نیز براساس فرمانی که از طریق سیستم کنترل یا بوبین دریافت شده ، اعمال می گردد.

کاربرد شیر برقی پنوماتیک

شیر برقی پنوماتیک در صنایع مختلف مورد استفاده است از جمله این صنایع میتوان به صنعت غذایی ، صنایع شیمیایی ، خودروسازی و ماشین آلات صنعتی ، دارو سازی ، کاشی و سرامیک و بطور کلی در خطوط تولید کارخانه ها اشاره کرد. شیر های برقی پنوماتیک به صورت کلی در این نوع صنایع وظیفه کنترل وضعیت ، کنترل فشار و کنترل میزان جریان هوا را انجام می دهند. هنگام خرید شیر برقی پنوماتیک باید به مواردی چون پورت های ورودی و خروجی شیر ، عملکرد شیر ها که می تواند با تحریک بوبین برقی و یا با تحریک دست یا پا صورت گیرد و از آن مهم تر کیفیت شیر پنوماتیک که لازم است در زمان خرید به آن ها توجه کنید.

موارد استفاه از شیرهای برقی

به طور کلی شیر های صنعتی در موارد زیر استفاده می شوند

1- قطع و وصل کامل جریان

۲-جلوگیری از بازگشت مایعات و گازهای عبور کرده

۳-تنظیم عبور مقدار مورد نیاز مایعات و گازها

۴-تنظیم و کنترل مقدار و فشار مایعات و گازها

۵-کنترل و ایمن نگاه داشتن دستگاه های تحت فشار

نکات مهم در خرید انواع شیر برقی

میزان ولتاژ ورودی و همچنین دی سی یا ای سی بودن آن

قدرت تحمل فشار کاری و همچنین روشن بودن آن

اندازه مورد نیاز کار که بر حسب سایز دهانه های ورودی و خروجی سنجیده می شود.

سیال مورد استفاده در کار

انفجاری بودن محل کار